Szilvásvárad (Szalajka-völgy)

szilvsvrad

Szilvásvárad a Bükk hegység nyugati lábainál fekvő, mintegy 2000 lelkes település, turisztikai központ. Személygépkocsival Egertől 30 km-re egyszerűen megközelíthető, közvetlen autóbuszjárattal rendelkezik Budapest, Miskolc és Szeged irányába. Vonattal Eger, illetve Putnok felől közelíthető meg, Szilvásvárad-Szalajkavölgy megállóhelyen kell leszállni.

http://www.szilvasvarad.hu/

 

 

 

 szilvsvradi_kisvast_470

A szilvásváradi erdei kisvasút a méltán nemzetközi hírű bükki Szalajkavölgyben vezet, a szilvásváradi lovaspályától a Fátyolvízeséséig. Nem csak a legmeredekebb vonalvezetésű hazai kisvasút, de egyben a legforgalmasabb is.

http://kisvasut.hu/index.php?rfa=38

 

 

 

Felsőtárkány

 felstrkny_470

A község a festői Tárkányi-medencében, a Bükk hegység kapujában Heves megye északkeleti határán, Egertől 12 km-re fekszik.

http://www.felsotarkany.hu/

 

 

 

 

Noszvaj                           

noszvaj

 

Noszvaj község Egertől 10 km-re a Bükk hegység déli lejtőjén fekszik. A dombokkal körülölelt kis hegyifalu kristálytiszta levegővel, változatos programokkal várja mind az aktív, mind a nyugodt pihenésre vágyókat.

http://www.noszvaj.hu/

 

 

 

 

 

 

Egerszalók

egerszalki_salt_hill

2007 nyarán megnyílt és fogadja vendégeit az Európában páratlan természeti környezetben megépült Gyógy- és Wellnessfürdő. Egertől mindössze 6 km-re. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény (sófal) lábánál felépült fürdő sokoldalú és magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásai révén egyedülálló a térségben.

http://www.egerszalokfurdo.hu/index.php